Kokt og kald sild
Foto: Eksportutvalget for fisk

Kokt og kald sild

Denne retten lager du på maks 15 minutter.

Fremgangsmåte

Rens sildene (ta ut innmat og kutt hodet) og del opp i skiver à 3-4 cm. Hvis du kun får tak i fileter, deler du hver filet i to.

Kok opp vann og øvrige ingredienser. Legg sildebitene oppi og kok forsiktig opp.

Trekk kjelen til side og skru ned varmen. La fisken trekke ved svak varme til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.

La kjelen med fisken stå på kjøkkenbenken til den er lun. Sett deretter kaldt.

Pepperrot- og dillkrem:
Bland alt sammen og sett kaldt.
 

Flere gode retter med sild

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord 

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen