Krabbelasagne med trøfler og skummende sjøkrepssaus
Foto: Jean-Claude Amiel

Krabbelasagne med trøfler og skummende sjøkrepssaus

Fremgangsmåte

Vask krabbene og kok dem i court bouillon'en i 15-20 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles. Plukk deretter ut alt krabbekjøttet. Sett til side.

Skjær av sjøkrepshalene og kok dem i court bouillon'en i 2 minutter. Ta ut og ta av skallene. Ta vare på skallene samt hodene. Kjør artisjokkbunnen i en fodd processor og tilsett kremfløte. Smak til og sett til side.

Kok ravioliflakene i 1 minutt i lettsaltet vann tilsatt litt olivenolje. Hell av vannet (ta vare på det) og skyll raviolien i kaldt vann.

Lag sjøkrepssausen ved å sautere uten å brune, gulrot, løk og krepseskall i litt olivenolje. Hell over cognac, tenn på og rør til flammen har slukket. Knus skallene, tilsett bouquet garni, hvitløk, tomater og -puré og deretter vin og fiskekraft. Rør godt. Kok opp. Skum av og la koke i 30 minutter. Sil og reduser til tre firedeler gjenstår. Like før servering piskes smøret inn og den piskede fløten has i. Varm opp til kokepunktet.

Smelt spinatbladene i smør i en wokpanne el.l. og smak til. Varm opp krepsehalene i krepsesausen og raviolien i kokevannet. Varm opp krabbekjøttet i litt smør, litt av krepsesausen og trøffeljuice. Smak til. Varm opp artisjokksausen og tilsett smøret i små klumper.

Anretting:
Legg et ravioliflak i midten av en vid suppeskål. Topp med spinat. Legg så et lag med krabbekjøtt og topp med nok et ravioliflak.  Legg to krepsehaler ved siden av sammen med avlange boller av artisjokkremen. Hell sausen rundt og dekorer med kjørvel og trøffelskiver.

Sendt inn av Anja og Gerard Côme,Château de Noirieux

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen