Krabbelasagne
Foto: Kim Holthe

Krabbelasagne

Krabbe og lasagne passer det sammen? Det gjør det avgjort og vi kan love deg at det smaker himmelsk. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Ta krabbekjøttet ut av skjellene. Tin spinaten og klem ut så mye væske som mulig. Bland spinat og krabbekjøtt.

Sett stekeovnen på 170 grader.

Fres løken myk i olje, avkjøl og bland den med krabbe og spinat.

Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk. (Bechamel: smelt smøret, tilsett melet og spe med melken.)

Det er viktig at sausen er tykk da tomatene avgir væske under stekingen. La sausen koke minst 5 minutter.

Bland sausen med krabbe, spinat og løk. Smak til med salt og pepper.

Velg en form som passer til tre lag med lasagneplater. Smør formen godt med smør og legg et lag lasagneplater i bunnen, dekk med 1/3 av krabbesausen og 1/3 av tomatskivene.

Legg på neste lag med lasagneplater deretter en ny tredel av krabbeblanding og tomat før du dekker med lasagneplater.

Fordel til slutt den siste tredelen av saus og tomater på toppen.

Stek lasagnen midt i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter til den er gjennomstekt og rykende varm.
 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen