Krem av saltet og røkt ishavsrøye på tertebunn med tomatgelé

Fremgangsmåte

  1. Ishavsrøyen må renses helt for skinn og bein. Fileten saltes i 12 timer før den røykes.
  2. Filetene kjøres i en hurtigmikser sammen med litt fløte. Farsen blandes med ricottaost. Kok Puy-linser møre og bland i kremen.
  3. Smakes til med limesaft, salt og pepper.
  4. Tertebunn:
  5. Kjør alt i mikseren, spe med egget. Settes kjølig i 3-4 timer. Terte deigen kjevles over en stekeplate til en tykkelse på ca 3 mm. Stekes i 8 min på 180 grader med press. Ta av presset og stek videre i 4 min. Tertebunnen på formes mens den enda er varm.
  6. Tomatgelé:
  7. Kok tomater med løk og urter. Kjøres med stavmikseren og siles.
  8. Ha i smeltet gelatin. 1 plate per dl coulis.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av 4 Roser, Harstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på nydelig breiflabb denne helgen
Dagens rett
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

By på nydelig breiflabb denne helgen

Breiflabben sammenlignes ofte med hummer og det med god grunn. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig
Dagens rett

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig

Innbakt kjøtt blir vesentlig saftigere enn det meste annet. Det gjelder også svinefilet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du feire i dag, må du gjøre det skikkelig
Ukens drink

Skal du feire i dag, må du gjøre det skikkelig

Denne drinken krever litt ekstra, men du blir rikelig belønnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her