Krem av saltet og røkt ishavsrøye på tertebunn med tomatgelé

Fremgangsmåte

Ishavsrøyen må renses helt for skinn og bein. Fileten saltes i 12 timer før den røykes. Filetene kjøres i en hurtigmikser sammen med litt fløte. Farsen blandes med ricottaost. Kok Puy-linser møre og bland i kremen.
 
Smakes til med limesaft, salt og pepper.

Tertebunn:
Kjør alt i mikseren, spe med egget. Settes kjølig i 3-4 timer. Terte deigen kjevles over en stekeplate til en tykkelse på ca 3 mm. Stekes i 8 min på 180 grader med press. Ta av presset og stek videre i 4 min. Tertebunnen på formes mens den enda er varm.

Tomatgelé:
Kok tomater med løk og urter. Kjøres med stavmikseren og siles.
Ha i smeltet gelatin. 1 plate per dl coulis.

Sendt inn av 4 Roser, Harstad

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen