Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler

Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler

Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler blir en deilig rett enten du setter den på bordet eller heller den over på en termos og tar den med på tur.

Fremgangsmåte

Skrell selleri og skjær den i terninger.

Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler (til sprøstekt garnityr).

Rens løken og del dem i to.

Legg grønnsakene i en ildfast form og bak dem i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.

Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser.

Tilsett fløte.

Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong.

Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.

 

Selleristrimler:

Sprøstek selleristrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over.

Avkjøl på et kjøkkenpapir.

Server sellerisuppen med selleristrimler og hakket gressløk.

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 30 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen