Krepsecappuccino

Fremgangsmåte

Knus krepseskall og rester eller ødelagte kreps med en treklubbe. Varm opp olje i en dyp stekepanne. Og la skallene frese 1-2 minutter. Tilsett litt gulrot, toppen av en purreløk og fres videre. Hell over en god klunk med cognac og sett fyr på. La flammen brenne ut og rør inn en kopp grøtris. Spe 7 dl krepsekraft (kokevann) med 3 dl vann og hell over. La småkoke i 2 timer delvis under lokk. Husk å skumme av underveis. Press pannens innhold gjennom et dørslag. Da skal nå sitte igjen med ca 5 dl. Kok opp. Smak til med salt og pepper. Tilsett 60 g usaltet mykt smør og ½ dl kremfløte. Kjør suppen med stavmikser til den er skummende og lekker. Det er viktig at den serveres umiddelbart etter dette. Legg gjerne en krepsehale oppi suppen.

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen