Kryddergravet røye med avocadosaus
Foto: Tom Haga

Kryddergravet røye med avocadosaus

Du skal grave fisken selv, men det er det verd. Når røya får følge av avocadosausen blir det herlig måltid.

Fremgangsmåte

Krydrene ristes i varm panne i ca 5 minutter, for å forsterke smaken. Panna skal være varm, men ikke så varm at det begynner å ryke, da kan krydderne brenne seg.

Kjøl ned og mal på en krydderkvern.

Legg filetene i en dyp bakke/ fat, og fordel salt, sukker og krydderblanding på filetene. De legges så parvis, med kjøttsidene mot hverandre. Trekk plast over og legg dem i press.

Filetene skal graves i to døgn, og skal snues etter 1 døgn slik at de som ligger i bunn kommer øverst og omvendt.

Ved servering skjæres røya i tynne skiver, på langs, og legges på tallerken. Anrettes med avocadosaus og litt salat.

Avocadosausen:
Rent avocadokjøtt deles i grove biter og blendes til en fin purésaus sammen med limesaft og vann. Tilsett finhakket hvitløk, chili og koriander, og smak til med salt og pepper. Dekkes til med plastfolie og settes kjølig frem til servering.
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen