Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus

Det blir fest når kveite står på menyen. Med denne italienske vrien med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus på oppskriften blir det garantert trampeklapp.

Fremgangsmåte

Skjær kveitefileten i 4 serveringsstykker, legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skiven rundt midtstykket av fisken.

Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig men gjennomstekt. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten men det skal kun noen minutter til.

Bruk gjerne et steketermometer i fisken som er den ferdig ved 55 grader kjernetemperatur.

Parmesankremsaus:
Surr sjalottløken i smør til den er blank. Tilsett hvitvin og salviebladene. Kok ned til ca. en fjerdedel.

Tilsett fløten og la sausen koke på svak varme i 5 minutter. Tilsett parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille.

Server den stekte kveiten med sukkererter og aspargesbønner. Pynt med frisk persille.

Lekre retter med kveite

Her har du oppskrifter på feststemte kveiteoppskrirfter

Flere deilige retter med kveite

Her får du ssvært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 60 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen