Kylling med mandel- og cashewsaus
Foto: aquarajiv

Kylling med mandel- og cashewsaus

Murgh Roghni som kyllingretten heter i India, hvor den kommer fra er en sterk chilirett, der chili understreker smaken på hovedingrediensen og øker den samlete aroma. Den stammer fra Mughaltiden da India var muslimsk.

Fremgangsmåte

Mariner kyllingen i yoghurt og salt i 30 minutter.

Bløtlegg cashewnøtter og mandler i varmt vann i 10 minutter.

Varm sukker i en stekepanne til det er brunt. Tilsett halvparten av oljen og bland den med karamellen.

Legg kyllingen i pannen og stek til den er jevnt brun. Mal nøttene.

Varm resten av oljen i en kjele og ha i spisskummenfrø. Ha i ingefær og hvitløk når frøene er blitt brune. Rør et par ganger og tilsett løk. Stek til løken er gyllen.

Tilsett tomatpuré og nøtter og la det småkoke til oljen skiller seg. Tilsett krydderet.

Legg i den stekte kyllingen og la den trekke til kyllingen er mør. Tilsett litt vann så det ikke svir seg.

Hardkok eggene, 7 minutter, skrell dem og del i to.

Smak eventuelt til med mer krydder. Pynt eventuelt med egg og en kremtopp. Eller dryss over hakket koriander og grønn chili. 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen