Kylling med parmaskinke og risotto
Foto: Alf Börjesson

Kylling med parmaskinke og risotto

Italienskinspirert kyllingrett med både parmaskinke og deilig risotto. Oppskriften får du her.

Fremgangsmåte

Kyllingen:
Sett ovnen på 150 grader.

Legg skinkeskivene ved siden av hverandre to og to og legg noen basilikumblader over.

Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.

Brun filetene raskt i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter.

Risottoen:
Finhakk løken og skjær soppen i mindre biter. Varm smøret i en tykkbunnet kaasserolle og fres løk og sopp raskt, tilsett risen og fres til den er gjennomsiktig.

Spe med vinen/eplecideren og tilsett buljongen i flere omganger. La risen svelle under stadig røring.

Rør i osten og tomatene. Del sukkerertene og tilsett dem også. Krydre med salt og pepper.

Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks med risottoen på samme tallerken.

Flere risottoretter

Flere herlige kyllingretter

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av TINE

5
5/5 etter 47 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen