Kylling- og grønnsakswok med hjemmelaget saus

Kylling- og grønnsakswok med hjemmelaget saus

Finn frem woken og tryll frem denne lekre og smakfulle retten med kylling og grønnsaker og med hjemmelaget saus til.

Fremgangsmåte

Varm litt olje i en wokpanne eller en dyp stekepanne og stek kyllingbitene på forholdsvis høy temperatur til de er nesten gjennomstekt. Ta dem ut av pannen og hold dem varme.

Varm opp pannen igjen med resten av oljen og fres grønnsakene raskt sammen. Tilsett de harde grønnsakene først og sukkerterter og vårløk til sist.

Tilsett strimlet kyllingfilet, soyasaus og woksaus. Stek til alt er gjennomvarmt. Dryss over hakkede urter.

Server gjerne upolert ris eller fullkornsnudler til.

Hjemmelaget woksaus:
Rør alle ingrediensene sammen og tilsett i woken når grønnsakene er møre. Om sausen blir for tykk kan den tynnes med litt vann.
Tips: Pass på å steke litt og litt av gangen slik at ingrediensene blir stekt og ikke koker. Legg til side etterhvert som det er ferdig og ha alt oppi woken til slutt i det du har i sausen.
 
Her kan du selvfølgelig bruke dine favorittgrønnsaker.

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 30 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen