Kylling- og kamskjellspidd med peanøttsaus  satay
Foto: Matprat/Synnøve Dreyer

Kylling- og kamskjellspidd med peanøttsaus satay

Til koldtbordet hører også kylling- og kamskjellspidd med peanøttsaus til.

Fremgangsmåte

Del kyllingfileten opp i passe biter (2x2 cm), krydre med salt og pepper. Stek kyllingbitene på middels varme med litt olje, til de er gjennomstekt 3-4 minutter.

Kamskjellene stekes raskt i panne med 2 ss olje, 1-2 minutter, dryss over litt salt og pepper.

Tre kyllingbitene og kamskjellene på en trepinne med agurkskiver og bladpersille.

Serveres sammen med peanøttsaus, noen båter med lime, og gjerne en frisk salat og ris ved siden av.

Peanøttsaus:
Peanøttsausen lages ved å koke kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden.

Rør inn peanøttsmør og hakkede peanøtter og kok opp og la det småkoke i et par minutter. Avkjøl.

Tips: Dette kan du godt grille også, men del da kyllingen i tynne strimler slik at du er sikker på at den bli stekt.

Flere gode småretter finner du her

 Kylling er godt på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 41 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen