Kyllingfilet med spekeskinke og kål
Foto: Matprat/Alf Børjesson

Kyllingfilet med spekeskinke og kål

Delikat kyllingkjøtt og myk sommerkål med spekesinke til er en perfekt match. Prøv denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Rull spekeskinke rundt hver kyllingfilet og fest med tannpirkere.

Stek filetene raskt på begge sider i en panne. Legg dem i en ildfast form og stek videre i ovn ved 200 grader i ca 10 minutter.

Server kyllingfiletene med lettkokt kål (nykål, sommerkål eller spisskål) og nypoteter rullet i smør og finhakket persille.

Flere gode tilbehør finner du her

Tips: Du kan gjerne grille kyllingen. Pensle da filetene med litt nøytral olje og legg dem med skjøten ned på den varme siden av grillen.

Snu filetene slik at de får en fin stekeskorpe over det hele før du flytter dem over til den kalde siden av grillen.

La filetene ettersteke over indirekte varme i ca. 10 minutter.

Bruk gjerne grillen til å lage tilbehør som grillet asparges, ferskpoteter (nypoteter), mais eller annet.

Her finner du mange flere deilige oppskrifter med kylling

Ni fristende retter med nykål

Her flere er oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen