Kyllingleverpaté
Foto: Matpra /Synøve Dreyer

Kyllingleverpaté

Her er oppskriften på en deilig kyllingleverpaté som ikke er noen kunst å få til. Bare følg den enkle oppskriften så kan du serveree.

Fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk blank i litt smør. Ta løken ut av pannen.

Del leveren i mindre biter (fjern evt årer og sener). Stek leverbitene slik at de er litt rosa i midten. Ha i den stekte løken, timian og konjakk og la alt surre sammen 1-2 minutter.

Ha blandingen i en food processor. Riv litt muskat over, krydre med salt og pepper. Kjør alt sammen til det er jevnt og kremet.

Kle en liten form med plastfolie og fyll formen med avkjølt levermasse. Dekk til med plast og sett kaldt.

Pynt pateen med litt hakket løk og server med ristet sopp og bacon.

By på hjemmelaget leverpostei

Flere oppskrifter på leverpostei 

Lag julepålegget selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen