Kyllingpai i langpanne
Foto: iko636

Kyllingpai i langpanne

Pai er mye lettere enn det du tror, og det er ingen sak å lage en velsmakende og herlig rett når du bruker kylling i paien.

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
 
Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
 
Stek bacon i biter og fres løk og hvitløk i en panne med litt olje. Fordel kjøtt og grønnsaker på den forstekte paibunnen.
 
Hell over sammenvispet egg, melk, timian, salt og pepper. Dryss over revet ost og pinjekjerner.
 
Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.
 
Server paien med en frisk salat  ved siden av.
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

3
3/5 etter 26 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen