Kyllingruller med bacon på grillen
Foto: Istock

Kyllingruller med bacon på grillen

Kyllingfileter surret med bacon, aubergine og pesto for deretter å bli lagt på grillen blir snadder.

Fremgangsmåte

Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca. ½ cm tykkelse. Det er lurt å la filetene ligge i 15 minutter i romtemperatur, slik at kjøttet er temperert før det tilberedes.
 
Del auberginen opp i skiver og vend de i salt - la ligge til de begynner å svette. Skyll av saltet og grovhakk skivene.
 
Smør på et tynt lag med pesto på hver av kyllingfiletene, legg på aubergine og paprika og dryss på litt salt og pepper. Rull sammen filetene og rull en baconskive rundt og fest med en tannpirker.
 
Legg filetene høyt på grillen. Grilles i 15 - 20 minutter. Snu ofte. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres opp. Serveres med vårens grønnsaker, stekte potetskiver og søt chilisaus.
 
Tips: Du kan godt lage denne retten hjemme ved at du bruner rullene i en stekepanne før du ovnssteker filetene ved 175 grader i 10 - 15 minutter.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her