Laks i red curry og kokosmelk
Foto: Tom Haga

Laks i red curry og kokosmelk

Denne fisken passer utmerket med eksotiske krydder og tilbehør. Den litt søtlige kokosmelken demper den sterke currypasten. Rask og enkel å lage.

Fremgangsmåte

Skjær laksefileten i store terninger. Varm soyaoljen i en panne og brun lakseterningene på begge sider. Legg lakseterningene på et fat.

Surr sjalottløk i pannen i ca. 2 minutter. Tilsett Thai red curry og kokosmelk. Rør ofte. Ha i soyasaus, rød chili i strimler (fjern steinene!), fish sauce, fiskekraft-/buljong og sukker. Tilsett lakseterningene, vårløk i tynne skiver, limeblad  i fine strimler og la det hele småkoke i 2-3 minutter. Dryss over frisk koriander og server med jasminris.

Tips!
Erstatt kokosmelk med matfløte og red curry med karripulver, limeblad med revet skall fra en lime/sitron.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

4
4/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen