Laks og scampi på spyd med lun kesamsaus

Laks og scampi på spyd med lun kesamsaus

En deilig kombinasjon av laks og scampi som du skal tre på spyd. Men ikke bare det. Du skal ha saus til og du skal lage en marinade.

Fremgangsmåte

Ha finrevet skall av en lime og saften i en middels stor bolle. Tilsett olje, Tikka Masala Currypaste (her finnes det mage typer og merker på markedet. Start gjerne med en mild type) finhakket hvitløk og ca. 2 cm finraspet ingefær.Rør det hele godt sammen.
 
Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen. Tilsett rensede scampi (husk å ta vare på skallet til sausen) og laks i terninger på ca 3 x 3 cm. La scampi og laks stå i marinaden på kjøkken benken i ca. en halv time eller i kjøleskap i noe lengre tid.
 
Skrap av overflødig marinade og tre laks og scampi på grillspyd. Stekes i 10. minutter midt i ovnen ved 200 ºC.
 
Saus:
Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk og scampiskallet har endret farge. Tilsett kyllingbuljong og det som er igjen av marinaden, la det hele stå og småkoke i ca. 5 minutter.
 
Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og tilsett kesamen under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen