Lammerygg med kål
Foto: Mari Svenningsen

Lammerygg med kål

Slik skal du lage lammerygg med kål. Hvitløk, timian, soyasaus setter en ekstra spiss på retten.

Fremgangsmåte

Del lammeryggen i to slik at du har 4 like stykker. Skjær rutemønster på fettsiden med en skarp kniv.

Del hvitløken i to og gni kjøttet inn med denne samt finhakket frisk timian og grovkvernet svart pepper.

Stek kjøttet i tørr panne med fettsiden ned. La kjøttet få en sprø skorpe før det vendes i pannen. Tilsett hele hvitløkfedd og litt av smøret.

Stek videre i ovn i ca. 10 minutter på 180 grader. Ta deretter kjøttet ut av pannen.

Kok ut pannen med 2 kopper vann og soyasausen. Sil sjyen og press hviløkfeddene gjennom silen. Kok inn til god konsistens og tilsett 2 ss olivenolje.

Potetkake:
Skrell potetene og høvle dem på mandolin i tynne skiver. Skjær så potetskivene i tynne strimler med en stor kniv.
 

Varm en teflonpanne med olje og smør, og fordel potetstrimlene som en potetkake. Bland inn den finhakkete sjalottløken. Salte og pepre.

La dette steke på middels varme i ca. 10 minutter. Snu potetkaken ved hjelp av en tallerken og stek videre noen minutter til den er gyllen og sprø på begge sider.

Kålen:
Del kålen i 2 og skjær bort roten. Del opp i passende store stykker.

Smørdamp kålen med en kopp vann og 50 gram smør under stadig omrøring i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Legg opp på varme tallerkener.
 
Oppskriften er hentet fra Bagatelle - Hellstrøms siste måltid   av Eyvind Hellstrøm som er finalist til Beste norske kokebok 2010.
 
 

Sendt inn av Eyvind HellstrømFoto:

5
5/5 etter 19 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen