Lammeskank med kantareller
Foto: Ericka Schiffman

Lammeskank med kantareller

Så populære er lammeskankene at du betaler en høyere kilopris for dem enn selve låret. Men en eller to ganger i året, må du bare unne deg denne smaksopplevelsen. Og best av alt er at retten lager seg selv mens du nyter fridagen fullt ut.

Fremgangsmåte

Start med å smøre skankene inn med koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La dem ligge i en time.
 
Varm oljen i en jerngryte. Brun skankene og tilsett grønnsakene kuttet i terninger. Ha i tomatene.
 
Fyll på vann. La det hele koke i ca. 1 time under lokk, mens du gjør klar mosen.
 
Mandelpotetmos:
Skrell potetene og kok dem i vann uten salt. Når de er møre nok til å moses, slås vannet av.
 
Tilsett fløten. Mos det hele og rør det til en jevn masse sammen med kjørvel, timian og persille
 
Tilsett smøret og juster med mer fløte hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller en fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene.
 
Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige, og du trenger kun å smake til med salt og pepper.
 
Stek kantarellene/soppen ved siden av i litt godt smør.
 
Legg opp maten på tallerken ved å legge mos på bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.
 
Pynt med frisk rosmarin.
 
Tips: Om du bruker tørket kantarell ellr annen sopp, må den bløtes før bruk. Ikke kast bløtevannet for det gir ekstra smak til kraften i gryta.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en spennende rett med årets lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med årets lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial
Ukens kake
Sitron- og marengspai

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial

Kombinasjonen av syrlig sitronkrem og søt, sprø og seig marengs er en sikker vinner. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her