Lammeskank med kantareller
Foto: Ericka Schiffman

Lammeskank med kantareller

Så populære er lammeskankene at du betaler en høyere kilopris for dem enn selve låret. Men en eller to ganger i året, må du bare unne deg denne smaksopplevelsen. Og best av alt er at retten lager seg selv mens du nyter fridagen fullt ut.

Fremgangsmåte

Start med å smøre skankene inn med koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La dem ligge i en time.
 
Varm oljen i en jerngryte. Brun skankene og tilsett grønnsakene kuttet i terninger. Ha i tomatene.
 
Fyll på vann. La det hele koke i ca. 1 time under lokk, mens du gjør klar mosen.
 
Mandelpotetmos:
Skrell potetene og kok dem i vann uten salt. Når de er møre nok til å moses, slås vannet av.
 
Tilsett fløten. Mos det hele og rør det til en jevn masse sammen med kjørvel, timian og persille
 
Tilsett smøret og juster med mer fløte hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller en fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene.
 
Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige, og du trenger kun å smake til med salt og pepper.
 
Stek kantarellene/soppen ved siden av i litt godt smør.
 
Legg opp maten på tallerken ved å legge mos på bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.
 
Pynt med frisk rosmarin.
 
Tips: Om du bruker tørket kantarell ellr annen sopp, må den bløtes før bruk. Ikke kast bløtevannet for det gir ekstra smak til kraften i gryta.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her