Lammestek med paprika og aubergine
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Lammestek med paprika og aubergine

Lammestek er smakfullt, saftig og mørt. Følg denne oppskriften og du vil opplagt bli søndagens suverene vinnere uavhengig av sportsgren.

Fremgangsmåte

Bland sammen smør, sennep og oregano. Bruk en liten spiss kniv og lag små snitt i steken rundt det hele.

Gni smørblandingen rundt hele steken og inn i snittene.

Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken (ikke mot bein) og legg den over i en stor ildfast form. Du skal ha plass til grønnsakene også etterhvert.

Stek på 125 grader i ca. 1 time. Rens paprika, aubergine og squash og del i store terninger. Ta ut lammesteke og legg i grønnsakene i den ildfaste formen.

Drypp olivenolje over, og stek videre i ca 1 time eller til steketermometeret viser 65 grader for rosa.

La steken hvile i minst 20 minutter før den skjæres opp.

Server med nykokte poteter og sjysaus som du lager av kraften fra kjøttet og grønnsakene.

Flere lekre lammeretter finner du her

Tips: Husk at kjernetemperaturen stiger med ca 5 grader etterhvert som steken får hvile. Ved å la steken hvile setter kjøttkraften seg bedre og du får en perfekt saftig stek.

Lammeretter fra hele verden

Andre gode oppskrifter på lammestek finner du her

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 6. desember i Oslo

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

Årets største feiring står for dør og vi ringer den inn med 8 storslåtte viner fra det spektakulære, prestisjetunge musserendehuset Bellavista. Dette er boblene som både kan måle seg med, og faktisk også overgå, "ekte champagne".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Guide
Oppskrifter med krabbe

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet

Det er selvfølgelig ingenting i veien for å servere krabbe på tradisjonelt vis, men prøve gjerne en av disse spennende oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne
Ukens drink
Boulevardier drinkoppskrift

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne

For her er det bourbon som overtar for gin og dermed gir drinken ekstra smaksfylde.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her