Lasagne med gorgonzola og valnøtter
Barilla

Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Fremgangsmåte

Fyll:
Kok ertene i saltet vann. Vask brokkolien, skjær stilken i skiver og toppen i biter. Stek sjalottløken i panne med litt smør. Når den får farge, tilsett brokkolien og litt salt. Fres i noen minutter på høy varme. Tilsett ertene og ta pannen av platen.

Hvit saus:
Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg. Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.

Lasagne:
Smør en ildfast form og dekk bunnen med hvit saus og en del av grønnsakene. Legg et lag med ukokte lasagneplater og dekk til med grønnsaker, noen biter gorgonzola, hvit saus og litt hakkede nøtter. Legg 4 lag med vekselvis fyll og lasagneplater. Dekk det øverste laget med grønnsaker og hvit saus. Strø over parmesanost og gratiner det hele i ovnen på 220 grader i 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter og server med en frisk salat.

Sendt inn av Barilla

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning
Dagens rett
Pasta med røykt skinke og rød pesto

Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning

Skinke, pasta og røde pesto er en god trio for et enkelt og avslappende feriemåltid, men uten at du må gi slipp på den gode smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU juli 2022

Chablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette

Når chablis endelig kommer i den forfriskende men også superseriøse 2020-årgangen, blir det fest. Det er noen av i alt 920 nyheter på Vinmonopolet som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her