Lefser med lam fra Etiopia
Foto: Mari Svenningsen

Lefser med lam fra Etiopia

Denne spennende retten kommer opprinnelig fra Etiopia. Hvis du kjøper ferdige lefser er dette en rask og smakfull rett.

Fremgangsmåte

Injera:
Bland ingrediensene til surdeig en dag i forveien.

Ha i tilstrekkelig vann til at det blir en passende bløt røre. Stek lefser i stekepanne. Hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Stekes på en side under lokk i 1-2 minutter.

Beregn 3-4 lefser per person. Injeraene legges utover på et stort fat.
 
Beg tebs:
Skjær kjøtt, løk og chili i små biter. Finhakk rosmarin og ingefær.
 
Stekes under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt. Serveres til lefsene. En morsom rett som kan minne litt om fajitas, men som har sitt opphav i Etiopia.
 

Tips: Dersom du ikke har anledning til å lage injera-lefsene kan du benytte tortilla-lefser.

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 37 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen