Lettsaltet kveite med lun tomatvinaigrette
Foto: Inkognito

Lettsaltet kveite med lun tomatvinaigrette

Fremgangsmåte

Skjær filet i pene 5 mm tykke skiver. Dryss over litt salt og sett kaldt over natten.

Kok potetene til de er myke. Mos dem og tilsett smør og fløte. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Fjern skall og innmat fra tomatene. Skjær tomatkjøttet i 5x5 mm store biter. Fres sjalottløk i olivenolje. Tilsett eddik og la koke i 2 minutter. Like før servering tilsettes tomat og frisk estragon.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver i lengderetningen. Vend dem i klaret smør og legg dem på en stekeplate. Stekes i ovn ved 150 grader til de er sprø. Legg dem på kjøkkenpapir og dryss over litt salt.

Dampkok fisken og server den sammen med potetmos, potetskiver og tomatvinaigrette.

Se flere kveiteoppskrifter her

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen