Løkpai med Jarlsberg og timian

Løkpai med Jarlsberg og timian

Fremgangsmåte

Ildfast form i stekeovnen ved 230 grader, ca. 10 minutter for bare bunnen.
I stekeovnen ved 200 grader, ca. 15 minutter for hele paien.

Smelt smøret i en kjele og bland inn løk, laurbær, pepper, nellik og frisk timian. La surre til løken er nesten mør, ca. 20 minutter.

Kle formen med de tinte butterdeigsplatene. De kan gjerne kjevles sammen på forhånd. Prikk bunnen godt med en gaffel og forstek i ovnen.

Ta ut laurbær, pepperkorn og nellik og hell løken over den forstekte paibunnen. Dryss på litt salt og all osten. Stek paien til alt er gjennomvarmt og osten har smeltet.

Sendt inn av TINE KjøkkenFra kokeboken "Kitchen og Light" ved Andreas Viestad

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen