Makaronigrateng med falukorv
Foto: Matorat/Astrid Hals

Makaronigrateng med falukorv

Makaronigrateng er en amerikansk klassiker, mac'n cheese, som her har fått ekstra sunt innslag av broccoli og en god gammel hverdagshelt, falukorven.

Fremgangsmåte

Varm stekeovnen til 225 grader. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kjele.

Tilsett makaroni og grønnsaker og la det koke i knapt 5 minutter. La makaroni og grønnsaker renne av.

Ha alt over i en smurt ildfast form. Tilsett oppskåret falukorv, revet ost og egg vispet med melk, salt og krydder.

La formen stå midt i ovnen i ca. 10 minutter, til eggestanden er stivnet.

Servér med en frisk salat ved siden av.

Tips: Du kan gjerne benytte falukorv av kylling og kalkun til denne retten.

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

4
4/5 etter 58 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen