Marinert og grillet eller stekt sild
Foto: Eksportutvalget for fisk

Marinert og grillet eller stekt sild

Fremgangsmåte

Bland marinaden og hell over sildefiletene. La ligge over natten, eller minst to timer.

Tørk av og legg filetene i en dobbel grillrist for at de ikke skal gå i stykker under grillingen.

Hvis du velger å steke dem, gjør du slik:

Bland ½ dl hvetemel og ½ dl strøkavring med 1 ts salt og ½ ts hvit pepper. Vend filetene i blandingen og dryss av overflødig panering. Stek i olivenolje til gylden overflate.

Server varme, lune eller kalde med hjemmelaget salsa.

Salsa:
Rens plommetomatene for frø og evt. også skinn. Kutt i terninger. Bland øvrige ingredienser med tomatterningene.

 

Flere gode retter med sild

Lag noen av disse tapas-rettene

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen