Marinert scampi med skivet gulrot

Fremgangsmåte

Rens rå scampi. Lag et snitt på ryggen og trekk ut strengen. Del dem så i to og legg over i en brødpose. Dryss vårløken og hvitløken over scampiene og ha i karri og ramsløkpuré (se under). Bland det godt sammen ved å kna posen skikkelig! La scampiene marinere i noen timer.
 
Skrell gulrøttene og bruk enten en ostehøvel eller potetskreller for å skive opp gulroten på langs. Ha litt olje i en panne og blancher gulrøttene. Dryss over litt salt, pepper og oregano. Hell over tomatsausen og la dette redusere litt på lav varme. Ha så i scampien med all marinaden over i pannen og legg et lokk over. LA trekke over svak varme frem til scampien er ferdigkokt. Serveres med nykokt pappardelle til. Vel bekomme! (Ramsløkpuré er laget av vill og frisk ramsløk fra Hardanger. Den er kun tilsatt olje og havsalt- ingen konserveringsmiddel. Kan benyttes som krydder til sauser, salat, supper og pasta. Utmerket i kryddersmør. Ramsløken har de beste av hvitløken sine egenskaper. Man kan finne ramsløkpuré i velassorterte delikatesseforretninger.)

Sendt inn av Øivind Storvik

5
5/5 etter 22 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen