Marinerte multebær med brunsukkerrømme

Fremgangsmåte

Kok opp vann, sukker, stjerneanis, nellikspiker og kanel. La laken småkoke til den begynner å tykne. Kok inn til ca halv mengde.  Varm multebærene i laken, men pass på så de ikke koker!
 
Smelt sukker på høy varme og drypp dekorative knekk på bakepapir. Pisk brunsukker inn i rømmen.
 
Multene kan gjerne serveres lun, men hvis du lager desserten på forhånd, smaker den også utmerket kald.
 
Anrett multene og rømmen i skåler med et lite dryss brunt sukker og knekk.
 
Multebær er noe av det beste høsten har å by på, og nyrørte multer er en lettvint delikatesse. Hvis du har lyst til å prøve noe nytt, eller har noen multer liggende i fryseren, er dette en spennende variasjon å teste ut.
 
Sukkerrømmen har den særegne smaken av brunt sukker, og balanserer fint smaken av de marinerte multene.

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

3
3/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen