Maurisk svinekebab (Pinchos morunos) (Spania)

Fremgangsmåte

Ha olivenolje, spisskummen, koriander, paprikapulver, kajenne, gurkemeie, oregano, 1 ts salt og pepper i en liten stekepanne på svak varme. Etter ca 3 min. er krydderblandingen gjennomvarm og duftende. Ta pannen av varmen og la det avkjøles til romtemperatur.

Legg bitene av svinekjøtt i en bolle og gni dem med krydderblandingen. Ha i hvitløk, persille og sitronsaft og bland godt. Dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten.

Neste dag skrur du på stekeovnsgrillen eller tenner opp i en trekullgrill. Træ kjøttet på spidd og dryss salt på.

Legg spiddene på et stekebrett under stekeovnsgrillen eller på en grillrist. Grill dem i ca 4 minutter, vend på dem én gang, til kjøttbitene er gjennomstekt. Legg spiddene på et fat og server dem med sitronbåter.

Maurerne var riktignok muslimer og spiste ikke svinekjøtt, så de kristne spanjolene har altså tatt de arabiske krydderet som var vanlig på lammekebab (godban) og brukt på sitt elskede svinekjøtt.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen