Meksikansk pai

Meksikansk pai

Du kjenner sikkert den klassiske franske paien fra før - prøv denne hete meksikanske varianten. Du vil garantert bli fornøyd nå du følger vår enkle oppskrift.

Fremgangsmåte

Smuldre kaldt smør og mel sammen, gjerne i en matprosessor. Tilsett vann og lag en jevn deig.

La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

Ta av 1/3 av deigen for å lage lokk til paien. Kjevle ut resten av deigen og dekk formen.

Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.

Skjær bacon i passe store biter og brun det i en stekepanne. Ta opp baconet og stek kyllingkjøttet (stek i et par omganger).

Tilsett hakket løk, paprika, mais, tacokrydder, vann og tacosaus og kok opp. Ha kjøttfyllet i paiskallet.

Kjevle ut resten av paideigen til lokk og legg over kjøttfyllet. Trykk deigen godt inntil kantene og renskjær deigen.

Trykk ut små hjerter av deigrestene og lim dem på til pynt med sammenvispet egg.

Lag et hull i deigen, slik at dampen slipper ut. Pensle resten av lokket med egg. Stek paien i stekeovnen ved 200 °C i ca. ½ time. Pynt med tortillachips.
 
Server paien med en frisk salat og eventuelt rømme.
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen