Minestrone fra Genova (Minestrone alla Genovese) (Italia)

Fremgangsmåte

Finhakk løk, selleri og gulrot, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Varm opp oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grønnsakene og la surre på svak varme i 5-7 minutter, mens du rører ofte.

Ha i snittbønner, squash, poteter og kål. Surr på middels varme i ca 3 minutter. Ha i aubergine, cannellinibønner og tomat, og la det putre i 2-3 minutter til. Hell kraften over, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Rør godt, sett på lokk og skru ned varmen. La småkoke i 40 minutter, mens du rører av og til.

I mellomtiden kjører du ingrediensene til pestoen i kjøkkenmaskinen til en glatt saus. Om nødvendig kan du ha i 1-3 ss vann.

Bryt pastaen i småbiter og ha den i suppen. La småkoke i 5 minutter mens du rører ofte. Tilsett pestosausen og rør godt, og la suppen småkoke i 2-3 minutter til, eller til pastaen er al dente. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varme i oppvarmede suppetallerkener eller skåler.

Hvis du ikke vil lage pesto selv, kan du kjøpe den på glass - men velg tradisjonell, grønnpesto og ikke den av soltørkede tomater. Du trenger ca 3 ss.

I Genova lager de ofte minestrone på denne måten, med pesto som røres i mot slutten av koketiden. Den inneholder massevis av grønnsaker og har god, sterk smak, og passer ypperlig som vegetarisk kveldsrett med brød til. Det er parmesan i pestoen, så du behøver ikke servere suppen med ekstra ost.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen