Miniburgere med rødbeter
Foto: VeselovaElena

Miniburgere med rødbeter

Disse rødbetebollene er et fullgodt middagsalternativ for den som ikke vil spise kjøtt eller fisk. Vegetarmat som enkelt kan bli vegansk.

Fremgangsmåte

Du kan bruke enten kokte eller rå rødbeter. Skrell og skjær dem i små biter eller riv på råkostjern. Gjør det samme med potetene. Kutt selleristilken og vårløken. Hakk hvitløksfeddet. Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Tilsett sitronsaft og egg og kjør til luftig masse. 

Ha i en bolle og bland med havremel. Tilsett cayennepepper, salt og pepper. Knus ristede kikerter i en morter og bland inn til passe fast masse. Du skal kunne forme boller ved hjelp av to spiseskjeer. 

Varm godt med olje i en stekepanne ved middels varme og legg bollene i. Trykk dem litt flate hvis du ønsker den formen eller behold dem runde. Stek i 3-4 minutter på hver side avhengig av tykkelse. Om de kjennes faste med et lett trykk, er de klare. 

Server med tzatziki eller aioli, og en salat.

Slik lager du ristede krydrete kikerter selv

Tips:
For vegansk versjon, utelat egg. Havremel lager du enkelt ved å ha havregryn i blenderen. Du kan også bruke kikertmel i stedet for havremel.

Her finner du mange vegetarretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her