Brocard Chablis Boissonneuse 2018

Seibiff med løk er nødvendigvis ikke så traust som mange tror. Det er bare se på denne oppskriften hvo seien får følge av blomkålkrem, syltet og sprø løk.
Kutt seien i fine porsjonstykker. Dekk seistykkene med grovsalt og la ligge i 8 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr.
Kutt loffen på oppskjærsmaskin i 2-3 mm tykke skiver, og legg en på hvert seistykke. Stek seien med loffen ned i litt olje over middels varme til gyllen skorpe. La hvile i fem min.
La fiskestykkene steke ferdig i ovn på 200 grader i ca fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.
Smak til med litt limesaft og salt.
Ta dem av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering.
Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.
Ta dem opp av posen og rist av overflødig mel, pisk sammen ett egg og dypp løkringene i dette. Ha løkringene over i en bolle med brødsmuler og dekk godt før du dypper ringene i egg og brød en gang til (dobbeltpaneres).
Løkringene frityrstekes i nøytral olje på ca 180 grader til gyldne.
Tips: Dersom du ikke har en påleggsmaskin, kan du gjerne fryse brødet og skjære skivene fint med en vanlig brødkniv i stedet. Brødsmuler lager du lett selv ved å kjøre restene av brødet i en foodprosessor til fine smuler.
Tips: Du kan selvsagt bruke torsk om du heller vil ha det.
Her finner du mange deilige retter med sei
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norsk sjømatråd