Mørk sjokolademoussekake
Foto: TINE

Mørk sjokolademoussekake

Fremgangsmåte

Bunn:
Til denne oppskriften, trenger du en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 grader.

Bryt sjokoladen i biter og smelt den med smøret ved svak varme. Avkjøl.

Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene og halvparten av sukkeret hvitt og porøst. Rør det ned i sjokoladeblandingen.

Visp eggehvitene stive med resten av sukkeret.

Vend eggehvitene forsiktig i sjokoladeblandingen. Hell deigen i godt smurt form.

Stek til kaken har nesten stivnet, ca. 30 minutter. Dekk til med folie og la den avkjøles i kjøleskap.

Glasur:
Bryt sjokolade til glasuren i biter, legg den i en kjele med fløten. La sjokoladen smelte ved svak varme. Legg sjokolademoussekaken på fat og smør glasuren over.

Flere fristende sjokoladekaker

Tips: Pynt kaken med frisk frukt eller bær alt etter hva årstiden gir tilgang på.

Sendt inn av TINE

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen