Mr. Winterbottoms Kylling med Gåseleverpostei og Portvinssaus

Fremgangsmåte

Skjær en dyp lomme i hvert kyllingbryst. Fordel posteien i lommene og fest om nødvendig med en tannpirker.
 
Bland mel, salt og pepper, vend kyllingbrystene i i melet, rist av og vend dem i sammenvispet egg. Til slutt vendes de i griljérmel eller revet tørr loff. La dem gjerne ligge og tørke litt før de stekes.
 
Legg kyllingbrystene i en ildfast form. Smelt smør og øs det over. Sett formen høyt oppe i ovnen ved 225 grader og la det steke i 25 minutter. Etter 10 (5?) minutter settes pommes noisettes i ovnen (følg oppskriften på pakken).
 
Skold tomatene i kokende vann og dra av skallet. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden legges tomatene ved siden av kyllingbrystene slik at de blir gjennomvarme til servering.
 
Sausen (kan lages dagen i forveien, avkjøles raskt og oppbevares i kjøleskapet):
 
Fres smør, løk og pepper uten at løken tar farge. Rør i tomatpuré og mel og spé med buljongen. Tilsett soyasaus og portvin og la sausen koke i ca 10 minutter. Smak den til og rør i en smørklatt.
 
Servering:
Legg kyllingen opp på varmt fat sammen med tomatene. Server saus og pommes noisettes ved siden av.
 
Drikke? Champagne, selvfølgelig! Dess bedre champagne dess bedre smak. Denne retten fortjener det beste. Selv har jeg prøvd den med Le Grand Dame fra ''80 tallet, men det er absolutt ikke nødvendig.
For øvrig; ''same procedure as every year, James''!
 

Sendt inn av Kai T. Thorkildsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er en grunn til at Taurasi hører hjemme blant verdens beste viner
Godbiter i pollisten

Det er en grunn til at Taurasi hører hjemme blant verdens beste viner

Kraften som de veletablerte vinplantene henter ut av det vulkanske jordsmonnet er i en klasse for seg og gir viner med et utrolig langt liv, og ikke minst fortsatt for en gunstig penge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne suppen kan du lage så sint (eller mild) du vil
Dagens rett
Paprikasuppe

Denne suppen kan du lage så sint (eller mild) du vil

Paprika kommer ikke bare i mange farger og former, men også mange styrker. Hvilken velger du selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 16. februar i Bodø

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø

Det nye året gir nye muligheter til å kose seg, og hva er bedre enn å gjøre det med en herlig smaksmeny fra Larsen Mat & Vinbar kombinert med elegante viner fra selveste Moulin Aux Moines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du lykkes med denne, får du samtidig feststemning med få ingredienser
Dagens rett
Sufflé med laks

Når du lykkes med denne, får du samtidig feststemning med få ingredienser

Luftig og lett som få retter, men vær oppmerksom når du tilbereder dagens rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juve Y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Navnet på denne boksvinen tar fokuset bort fra innholdet – for den er slett ikke sprø, derimot svært seriøs
+
Ukens vin

Navnet på denne boksvinen tar fokuset bort fra innholdet – for den er slett ikke sprø, derimot svært seriøs

Det er fortellingen Alice in Wonderland som Dirk Niepoort er veldig fascinert av, som har inspirert til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her