Multeiskake med krokan
Foto: Mari Svenningsen

Multeiskake med krokan

Har du litt ekstra multer i fryseren, må du prøve denne gode oppskriften på multeiskake med krokan.

Fremgangsmåte

Krokan:
Ha smør, sukker og mandler i en stekepanne og la dette smelte på medium varme. Pass på at det ikke brenner seg og at du har kontroll på varmen.

La alt smelte sammen og når fargen er lys brun og alt sukker er smeltet, heller du dette over på et bakepapir. Spre krokanen kjapt utover da den stivner nokså fort.

La krokanen avkjøles. Hold unna ¼ av krokanen til pynt.

Bunn:
Ha kjeks og ¾ av krokanen i en matprosessor og miks det hele til en jevn masse. Ha til slutt i det smeltete smøret og ha massen i en kakeform à 20 cm. Husk bakepapir nederst i formen. En kakeform med ring eller kun selv kakeringen anbefales da dette gjør det lett å lage kaken. Trykk massen godt ned slik at bunnen blir stødig. Men husk om du presser massen for hardt sammen, vil bunnen bli hard og dermed  vanskelig å skjære.
 
Multekrem:
Pisk melis og philadelphiaosten til en fin og glatt masse.

Pisk opp kremfløten til en myk krem. Rør sammen ostemassen med kremen og ha i multebærene.

Hell det hele i formen og sett den i fryseren. La stå i 3-4 timer.

Pynt før servering med litt multebær og strø til slutt litt krokan over det hele.

TIPS: Krokan passer godt til kaker og desserter. Doble oppskriften og bevar hjemmelaget krokan til senere bruk.

Mange lekre desserter finner du her

Flere gode juledesserter finner du her

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

5
5/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen