Nasjonaldagsbløtkake i rødt, hvitt og bløtt
Foto: Alf Børjesson

Nasjonaldagsbløtkake i rødt, hvitt og bløtt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm. i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
 
Fyll:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejuice og hakket sitronmelisse.
 
Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.
 
Slik gjør du:
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk alle lagene med melk. Legg den nederste bunnen på et serveringsfat.
 
Fordel halvparten av limefromasjen på bunnen og legg på en ny bunn. Kjør den ene kurven med jordbær i en matprosessor og fordel den på bunnen. Ha på resten av fromasjen og legg over det siste laget med sukkerbrød.

Trekk et bredt bånd med aluminiumsfolie litt stramt rundt kaken og fest med en tape. La folien gå noen centimeter over toppen på kaken.

Skjær resten av jordbærene i tynne skiver og legg taksteinslagt i to brede bånd på hver side av midten. Fyll deretter blåbærene i beltet på midten.

Lag gelé etter anvisningen på pakken, men med 1 dl mindre vann enn angitt. Avkjøl geleen til den så vidt begynner å stivne. Øs gelé over bærene. Sett kaken til avkjøling til geleen er helt stiv.

Fjern folien og pynt sidene med pisket kremfløte som sprøytes med en kremsprute. Sprøyt også små rosetter på toppen i skjøten mellom gelé og krem. Pynt gjerne fatkanten med sitronmelisse.

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen