Nijeveense eplekake
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Nijeveense eplekake

Fremgangsmåte

Stekeplate 36x36 cm.

Mel, sukker, muesli og smør blandes i en stor bolle. Tilsett evt. litt melk om deigen blir for tykk.

Fordel deigen utover stekeplaten dekket med bakepapir. Trykk ned med hendene.

Trykk sidekantene litt ned med gaffel slik at de ikke «vokser» over kanten under stekingen.

Strø over litt kanel og rosiner.

Fordel revne epler på toppen.

Stek ved 175 grader, midt i ovnen i omtrent 50 - 60 minutter.

Kaken er myk nå. Etter omtrent 15 minutter: Trekk kaken forsiktig av papiret og over på et skjærebrett.

Skjær nå i 30 til 36 stykker. Om kantene er litt for høye eller harde, skjærer du dem bort.

Tips:
Kaken blir best om den fryses først for da blir den litt seig når den tines opp. Ellers er den ganske hard.

Sendt inn av Mieke Martens

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen