Nøttepai
TINE Kjøkken

Nøttepai

Fremgangsmåte

Har du noen nøtter du vil kvitte deg med, enten hasselnøtter eller en blanding, smaker de godt i en pai.

Mål opp mel og sukker i bollen til en food processor. Tilsett kjøleskapskaldt smør i biter. La maskinen gå noen sekunder til alt er blandet. Eller ha alt i en bolle og smuldre smøret eller finfordel det med en gaffel til en grynete masse.

Ha deigen på bordet og arbeid den sammen. La deigen hvile kjølig ca. 30 minutter. Kjevle deigen ca. ½ cm tykk og ha den i formen, eller trykk deigen ut direkte i formen. Prikk deigbunnen med en gaffel og forstek paiskallet.

Rist nøttene i en langpanne i ovnen eller i en stekepanne. Pass på slik at de ikke blir brent. Avkjøles noe før de gnis til skallet løsner, gjerne i et kjøkkenhåndklede.

Bland alle ingrediensene til fyllet, bortsett fra nøttene, i en kjele. La det småkokelitt  under omrøring. Ha i nøttene. Hell fyllet i paiskallet og stek ytterligere 8-10 minutter til den er ferdig. Avkjøl paien. Server den gjerne med vispet krem til.

Stekes i paiform: 22 cm i diameter eller rektangel 15x20 cm. I stekeovnen: 225 °C, forsteking 10 minutter. Med fyll, 8-10 minutter.

Mange flere lekre paier finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av TINE Kjøkken

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 108.00 kr Basisutvalg (Test)
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her