Ostekake med sitrusfrukter

Fremgangsmåte

Lag bunnen først: knus havrekjeks og bland med smeltet smør. Trykk blandingen ned i en rund form (22 cm diam) og sett den kjølig mens du lager fyllet. Fyll: Riv skallet av appelsinene på den fineste siden av et rivjern. Del appelsinene i to og press ut saften. Varm opp appelsinsaften og smelt osten i den. Avkjøl. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland ostemassen i eggedosisen sammen med appelsinskallet, vaniljesukkeret og smak deg frem med sitronessens. Løs opp gelatinen i det kokende vannet og rør den forsiktig inn i blandingen. Tilsett den piskede kremfløten, rør forsiktig sammen og hell blandingen over kjeksbunnen i formen. Kaken skal ikke stekes, men stå ca. to timer i kjøleskapet til den er stivnet.

Sendt inn av Bente Eide

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her