Østers naturell
Foto: Thor Brødreskift

Østers naturell

Dette er en fransk klassiker som bør serveres med Champagne. Det er når de serveres slik som i oppskriften at den naturlige særegne smaken kommer til sin rett.

Fremgangsmåte

Børst østersene godt slik at det ikke er noe skallrester på dem. En østerskniv er et nødvendig og godt hjelpemiddel til å åpne østersen med.

Slik åpner du de

Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg. Sett kniven i skillet mellom skallene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten. Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut.
 
Sjekk at østersen er god ved å lukte på den. Lukter den friskt av hav er den god til å spises, lukter den vondt kasseres den.
 
Anrett østersen på grovsalt på et fat. Server østersen naturell eller med sitron, eventuelt kan du lage en blanding av finhakket sjalottløk og rødvinseddik.
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen