Østerssausstekt laks med korianderpesto, grønn ertepuré og rødbet- og mangosalat
Foto: EFF

Østerssausstekt laks med korianderpesto, grønn ertepuré og rødbet- og mangosalat

Fremgangsmåte

Begynn med rødbetsalaten, fortsett korianderpestoen, deretter med ertepuréen og laksen til slutt.

Topping:
Bland og smør et tynt lag over laksefileten. Varm en wokpanne el.l og stek først soyasiden i ca 30 sekunder. Snu og stek andre siden like lenge. Den skal ikke være gjennomstekt. Sett til side og hold varm.

Korianderpesto:
Ha alt i en blender (eller bruk stavmikser) og kjør til mos.

Rødbetsalat:
Vask rødbeten. Ha den i en kjele med vann som dekker, kok opp og la koke i ca 30 minutter til rødbeten er mør (gir etter når du trykker på en). Avkjøl og skrell (bruk plasthansker). Skjær deretter rødbeten i terninger a 5x5 mm.

Skrell og skjær mangoen i like store terninger. Bland med rødbetterningene. Lag en dressing av limesaft, olivenolje, ingefær, basilikum, salt og pepper og tilsett rødbet/mangoblandingen.

Grønn ertepuré:
Tin ertene. Smelt smøret i en kjele. La sjalottløken frese til den blir myk, ca. 1 minutt. Tilsett hvitvin og kok den litt inn i et par minutter. Ha i fløten. Kok opp. Tilsett erter, sitronsaft og wasabi. Kok opp igjen og ta av platen. Like før servering has den i en blender (eller bruk stavmikser) og kjøres til jevn og skummende puré. Smak til med salt og pepper.

Anretting:
Legg et par spiseskjeer med luftig ertepuré på hver tallerken, fiskestykket oppå, topp med en teskje korianderpesto og legg salaten ved siden av. Pynt med salatblader av typen Red Rhubard.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen