Ovnsbakt kylling med makaroni
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Ovnsbakt kylling med makaroni

Ovnsbakt kylling med makaroni er ikke kjedelig. Retten et veldig godt utgangspunkt for en smaksrik hverdagsrett som barn i alle aldre vil elske.

Fremgangsmåte

Kok makaronien "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil og tilsett 2 ss smør under omrøring.

Mens pastaen koker skjæres kyllingkjøttet i små terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme. Sett kjøttet til side.
 
Finhakk løken, kutt gulroten og baconet i små biter og skjær squashen i terninger. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca. 5 minutter.

Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.

Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og dryss over revet ost.

Stek i 15 minutter ved 190 grader eller til retten har en gyllen farge.

Se alle de gode makaroni- og ost-oppskriftene

De beste kyllingoppskriftene finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

4
4/5 etter 48 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen