Ovnsbakt norsk kveite med sherry og grønnsaker
Foto: Audun Aagre

Ovnsbakt norsk kveite med sherry og grønnsaker

Kan du tenke deg noen bedre enn kveite. Når du plusser på med sherry og grønnsaker blir det et herlig måltid.

Fremgangsmåte

Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Tørk tomatene i ovn på 100 grader i 30 minutter med salt, litt sukker og pepper.

Øk ovnstemperaturen til 150 grader.

Stek baconet i panne med oljen. Ta det baconet og tørk det på papir.

Krydre og stek kveita på begge sider til den blir gyllen.

Tilsett grønnsakene, timian og smør. Bak dette i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.

Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft. Bak det ferdig i ca. 5 minutter til kveita har en kjernetemperatur ca. 45 grader.

La fisken hvile ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med godt brød

Her finner du mange oppskrifter med kveite

De beste oppskriftene med steinsopp

Her finner du Matportalens beskrivelse av åtte sikre matsopper

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Sven Erik Renaa, bidrag til Årets Kokk 2006

5
5/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen