Ovnsbakt seifilet med persille og gressløk
Foto: wando studios inc

Ovnsbakt seifilet med persille og gressløk

Sei er en undervurdert fisk, helt ufortjent. For at du skal overbevist skal du bake den i ovnen med persille og gressløk. Oppskriften er her.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170 grader.

Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt. Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat. Legg ingrediensene til toppingen i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene. Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gyllen.

Lag tomatsausen:
Rens og finhakk hvitløk og løk og surr dem i olivenolje til løken er blank. Rens og skjær de øvrige grønnsaker i små terninger og ha dem opp i gryten sammen med løken. Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering.Server sausen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter eller ris ved siden av.
 
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen