Krydre seien med salt og hvit pepper. Stek seien med skinnsiden ned i 1 minutt på panne. Legges på stekeplate og deretter i ovn 180 g i 10 minutter.
Blomkålpuré med kjørvel
Kok blomkålen myk i melk, tilsett smør, kjørvel, moses og spes med fløte til en myk krem. Smak til med salt og pepper.
Hvitløkscoulis:
Bland fløte, eddik, hvitløk og vann i en kasserolle og reduser veskemengden til det halve. Over lav varme pisker du inn smøret, litt om gangen, ikke kok. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
Trekk seien i en deilig lake med chili og koriander. Sei og grønnsaker skal avkjøles i laken. Derfor må du forberede retten i litt tid før den skal serveres.
Lag en deilig seirett og glem at den fått et ufortjent hverdagsstempel. Det er det ingen grunn til Her får du en oppskrift som garantert kommer til å forandre din mening.
Denne versjonen av seibiff er betydelig friskere enn den med løk. Både siden det er brukt norske epler og ikke minst tyttebær. Og minst er den enkel å lage.
Denne oppskriften med sei er veldig rask å lage, men du belønnes med mye smak for en liten investering både i tid og penger. Gi fisken krydder og grønne linser.
28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.
På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.