Paglia e Fieno med reker og vodka (Paglia e Fieno con Salsa di Gamberi e Vodka)

Fremgangsmåte

Kombinasjonen av reker og vodka virker kanskje uvanlig, men dette er blitt en moderne klassiker i Italia. Her serveres den med pasta i to farger, men sausen passer like godt til kort pasta som penne, rigatoni og farfalle.

Varm oljen i en mellomstor kjele, ha i løk og hvitløk, og la det surre under stadig omrøring i ca 5 minutter til det er mykt.

Ha i tomatpuré og rør et par minutter. Tilsett fløte og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper, og la sausen småkoke til den tykner. Ta kjelen av varmen.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Når den er nesten kokt, har du reker og vodka i sausen, og varmer opp på middels varme et par minutter.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Øs sausen over og bland godt. Serveres straks i fire oppvarmede skåler.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller
Dagens rett
Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller

Ferske vårruller bør stå oftere på menyen også på en mandag. Det er veldig lett å lage og ikke minst variere etter hva du har for hånden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her